Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Telosi házasságok - Adamától

Közületek sokan szeretnének többet megtudni a romantikus párkapcsolatainkról, s arról, hogy vannak-e a tiétekhez hasonló házasságok és családok Telosban. Mivel igen hosszú életet élünk, ez roppantul kedvező a népes nagycsaládok kialakulására, ezért a lehető legfontosabb dolog a legaprólékosabb részletekig megtervezni a mindenki számára legelőnyösebb családokat. A felszínen élőkkel ellentétben, nálunk nem kezdhet családalapításba valaki addig, amíg nem érte el az ehhez szükséges megfelelő érettséget, felkészültséget. Nem járulunk hozzá, hogy gyerekek szüljenek gyerekeket, ha szabad ilyet mondani, mint ahogyan ti teszitek ezt a felszínen.

article preview

 

Kép Közületek sokan szeretnének többet megtudni a romantikus párkapcsolatainkról, s arról, hogy vannak-e a tiétekhez hasonló házasságok és családok Telosban.

Mivel igen hosszú életet élünk, ez roppantul kedvező a népes nagycsaládok kialakulására, ezért a lehető legfontosabb dolog a legaprólékosabb részletekig megtervezni a mindenki számára legelőnyösebb családokat. A felszínen élőkkel ellentétben, nálunk nem kezdhet családalapításba valaki addig, amíg nem érte el az ehhez szükséges megfelelő érettséget, felkészültséget. Nem járulunk hozzá, hogy gyerekek szüljenek gyerekeket, ha szabad ilyet mondani, mint ahogyan ti teszitek ezt a felszínen.

Társadalmunkban két, egymástól különböző házassági forma dívik. Lássuk őket sorjában. Először olyan házasságot köt az egymás iránt mély érzelmi kötődést viselő két résztvevő, mely nem szükségszerűen tart örökké. Megházasodnak és együtt élnek, tanulnak egymástól, közösen érnek, fejlődnek, megtapasztalják az életet, nem utolsó sorban, hogy a lehető legtöbb örömüket leljék egymásban. Mindezt csak addig gyakorolják, amíg mindkettőjüknek nagyon mély boldogságot okoz ez, és teljesen mértékben kielégítőnek is találják kapcsolatuk ilyetén kondícióit. Nem kötelező együtt maradniuk, s ezek az egyesülések nem feltétlenül egész életre szólóak.

Az ebben a fajta házasságban élőknek nem lehetnek gyerekeik. Ezeknek a házasságoknak az elsődleges célja nem a gyermekek felnevelése. Ezek a házasságok tarthatnak pár röpke évig, de akár több száz éven át is, sőt, még azon is túl. A születésszabályozás nem jelent gondot a számunkra. Egy gyermek megszületése igen becses és nagyszabású esemény az érkező lélek számára, és a gyermek, vagy bébi csak "meghívásra" fogan meg. A társadalmunkban olyasmi, mint a nem kívánt terhesség nem létezik. Egy telosi nő csak szándékosan esik teherbe, igen komoly, mindenre kiterjedő előkészületek után.

Az így kötött házasságokban a párok bármikor befejezhetik a kapcsolatukat anélkül, hogy evvel sértődést, vagy bármilyen elkötelezettséget okoznának a másiknak és ismét új kapcsolatba kezdhetnek, amennyiben ezt szeretnék. Evvel elkerülhető a hibás okokból fenntartott kapcsolatok, amelyek rátok, felszíniekre oly jellemző. Telosban minden pár nagyon boldog, mivel azonkívül más oka nincsen annak, hogy együtt vannak, mint a mély szerelem és a közös öröm. Bármelyikünknek elképzelhetetlen az, hogy egy olyan kapcsolatban maradjon meg, éljen, amiben nincsen meg a totális harmónia és beteljesedettség. Ezen házasságoknak az élet, az evolúció nagyszabású megtapasztalásaiban igen fontos szerep tulajdonítható. Midőn már egy pár azt érzi, hogy az együtt eltöltött idő, az élet ösvényén közösen rótt út végessé vált, akkor köszönetet mondanak egymásnak az együtt eltöltött pillanatokért és továbblépnek; örökké nagyon jó barátok maradnak ezután is. Mindösszesen annyi a dolguk, hogy Telos Lemúr Tanácsához forduljanak kérelmükkel házasságuk felbontása végett, amit minden gond nélkül meg is kapnak.

A másik fajta házasságunk az "elkötelezett házasság." Csak ebben a fajta házasságban élő pároknak lehetnek gyermekeik, ők hozhatnak új lelkeket a közösségbe. Miután a pár az "egyszerűsített" házasságban már együtt leélt pár évtizedet, esetleg pár évszázadot, ez idő alatt meggyőződtek arról, hogy az egymás iránt érzett szerelmük annyira hibátlan, soha véget nem érő, hogy akár élethosszig is tartson, nos, akkor kötik meg ezt a fajta házasságot.

Mióta halhatatlanná váltunk, az élethosszig tartó elkötelezettségvállalás átlagosan igen hosszú időszakot jelent a társadalmunkban, ami évezredeket is jelenthet. "Elkötelezett házasságban" már nincs olyan fajta felbomlás, mint amit ti válásnak hívnátok. Itt ez már egyszerűen nem opció többé. Emiatt, a párok nagyon, nagyon soká élnek együtt "egyszerűsített házasságban" azért, hogy teljesen biztosak lehessenek egymást érintő közös döntéseikben, mielőtt is egy teljesen állandó kapcsolat kötelékeit magukra vennék. Addig maradnak ők ezután együtt eme utóbbi szövetségben, míg nem egyikük, vagy mindketten készen nem áll a továbblépésre az evolúció valamelyik magasabb birodalmába vagy valamiféle szolgálat iránt. Ezesetben valamelyikük, vagy párban elhagynák Telost, hogy a választásuk szerinti bolygóra, vagy szintre menjenek. Ez nagyon hosszú együtt töltött idő után történik, s azután, hogy az eredeti családjuk felnevelt már néhány generációt.

Ebben a fajta házasságban egy, kettő, néha három gyermek születhet. Az anya terhessége csak 12 hétig tart. A pár előzőleg már nagyon hosszú ideig élt együtt egyszerűsített házasságban. Megtettek, elkövettek mindent már, amit csak párkapcsolatban élve meg akartak tapasztalni, ezeket a dolgokat mind tökélyre is fejlesztették, szintén, mint egy pár. Most már készen állnak a következő lépésre, elég érettségre tettek már így szert és elég tudásra is mindehhez, hogy családot alapítsanak, ha ezt szeretnék.

Társadalmunknak nincsenek árvái, sem elhagyott gyermekeink, vagy gyermekét nagy nehézségek árán egyedül felnevelő szülője, mint ahogyan a felszínen oly sokszor előfordul ez. Családi életünk annyira körültekintően és bölcsen megtervezett, hogy a gyermekeink sosem szenvednek olyasmitől, hogy "őket nem akarta senki," elhanyagoltságtól, vagy attól, hogy valaki ki akarná őket zsákmányolni. Mindegyik gyermeknek Isten becses ajándékának kéne lennie, szeretve és tisztelve nem csak a szülei által, hanem az egész közösségünk által. Civilizációnk teljes mértékig tisztában van a gyermekvállalás szerepének megszentelt voltával, s az erre való vállalkozást sosem veszi félvállról, megfelelő kiképzettség nélkül. Csak a jóval érettebbek, a jóval fejlettebbek privilégiuma a gyermekek világra hozása, nemes és még fejlettebb lelkeknek életet adni; ennélfogva válik örökkévalóvá egy megvilágosult civilizáció.

fordította: Ziegler Attila
 
forrás: www.shaumbra.wire.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.