Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ummo bolygó társadalma

 1969-ben az ummiták egy jól ismert ufókutatóval, Antonio Riberával  kapcsolatba léptek, aki két évvel korábban már hallott a dologról, akkor, amikor bemutatták Enrique Villagrassának. Különös módon, nem beszélt földönkívüli kapcsolatáról senkinek, egészen 1975-ig − nyolc évvel később annál, mint amikor először hallott az ummitákról, és hat évvel később, mint amikor először kapcsolatba lépett velük −, csak ekkor szólalt meg. 

article preview

Forrás:  http://felemelkedes.forumx.hu

 

Szeretnék egy hosszabb részletet közreadni az UMMO bolygó civilizációjáról. 

Ezt az anyagot még az év elején Gábor, a Paranormál adminja fordította le, és az ő engedélyével most itt közzéteszem : 

(Nyergesy Tamás) 

( Wendelle C. Stevens 'UFO Contact... from Planet Ummo' c. könyve alapján ) 

UMMO bolygó társadalma 

1. rész 


Az ummiták és a Föld kapcsolata 

Az ummitákat az Ummo bolygóról származó földönkívülieknek írják le, mely – a beszámolók szerint – a Wolf 424B jelű, 14,6 fényévre lévő csillag körül található a Szűz csillagképben. Jelentős szerepet játszottak tudományos és technikai ismeretek elterjesztésében Spanyolországon keresztül, ahonnan aztán elterjedtek ezek az ismeretek szerte Európába az 1960-as és 1970-es években, egy rejtett kisvárosból, nem messze a francia „Alpok alja” nevű provinciától. 

1969-ben az ummiták egy jól ismert ufókutatóval, Antonio Riberával is kapcsolatba léptek, aki két évvel korábban már hallott a dologról, akkor, amikor bemutatták Enrique Villagrassának. Különös módon, nem beszélt földönkívüli kapcsolatáról senkinek, egészen 1975-ig − nyolc évvel később annál, mint amikor először hallott az ummitákról, és hat évvel később, mint amikor először kapcsolatba lépett velük −, csak ekkor szólalt meg. 

Az ummiták leírásából Ribera számára az derült ki, bolygójuk talán a Wolf 424 csillag körül kering. Bár meglehetősen nehéz volt számukra pontosan megadni az adatokat, révén teljesen más, a mienkével össze nem vethető, csillagászati mértékrendszerben dolgoznak. 

Ummiták állítása szerint ők a földi időszámítás szerinti 1948-ban véletlenségből furcsa rádiójeleket fogtak a 413,44 MHz-en, melyet nem sikerült megfejteniük. Kinyomozták forrását, majd kiderítették, az általuk 'Ooyagaa'-nak nevezett, azaz a negyed hideg csillaga ( Napunk ) bolygójáról bocsátották ki. A jel forrását később sikerült beazonosítani, így kiderült, egy norvég tudományos kutatóhajóról van szól. Az adás sugárzására 1934. február 5-7 között került sor, az Ummóra való eljutása 14 évet vett igénybe. További nyomozások alátámasztották a hajó létezését, valamint az adás kisugárzását is a megjelölt időpontban. 

Az ummiták számára meglepetést okozott az intelligens élet jelenléte ezen a bolygón, ezért elhatározták, kivizsgálják a dolgot. Két évvel később, 1950. március 28-án, lencse alakú űrhajó landolt titokban La Javie kisváros mellett, az Alpokban, Franciaországban, vad és ritkán lakott területen, a céljaiknak tökéletesen megfelelően. A földet érést sikerült észrevétlenül végrehajtani. Hat személyt, négy férfit és két nőt hagytak a Földön. Átvettek egy közeli farmot, a tulajdonosokat kifizették, aztán kiástak maguknak egy földalatti rejtekhelyet, ez szolgált bázisukul. 

Amikor a történet nyilvánosságra jutott, a francia hatóságok hivatalos vizsgálatot rendeltek el az ügyben a kérdéses területen. Ismertek olyan beszámolók, melyek állítják, az idegenek szokatlan tevékenységeire bizonyítékok is kerültek elő. 

A Földön töltött első néhány év során az ummitáknak nehézségeik adódtak az itteni feltételekhez való alkalmazkodáskor. 

1967-ben felhívás látott napvilágot, miszerint egy ummo űrhajó fog leszállni Madrid külvárosában az év június 1-én. Számos madridi lakos kapott értesítést erről telefonon vagy levélben, illetve tudatták velük, az ummiták kis csoportja a Földön él. Az ummo űrhajó − elmondásuk szerint − felvesz majd néhány földlakót, és magával viszi az Ummora. Június 1-én este 8.20-kor az űrhajó valóban megjelent. Ugyanazt a jelet viselte magán, ami az ummiták levelei közül néhányon is szerepelt. Az űrhajót sikerült lefényképeznie egy ismeretlen szemtanúnak, és Antonio Pardonak is. 

 

Az ummiták egyik űrhajója 

Testük felépítése nagyon hasonlatos a miénkhez, azonban van néhány különbség. Az egyik jellemzőbb, hogy az ujjaik kifejezetten érzékenyek a fényre és egyéb sugárzásokra, ami miatt meglehetősen kényelmetlen volt számukra, például a liftkapcsolók és az elektromos kapcsolók használata. Sajnálatos módon, az ummitákról rendelkezésünkre álló információk meglehetősen szűkösek, csak általuk kiválogatott ismereteket bocsátottak rendelkezésünkre, ezek pedig csak foltokat képviselnek az egyetemes tudás terén. 

Következésképpen, amit igazából az ummitákról sikerült megtudnunk az alatt az 55 év alatt amióta a bolygónkon tartózkodnak az az, hogy hatalmas mennyiségű információt gyűjtöttek össze rólunk, valamint azt, hogy titkos bázist hoztak létre, önmaguk védelmére. Természetesen semmi okuk nem volt rá, mihamarabb teljes egészében leleplezzék önmagukat, amikor meg is tették, akkor is inkább magánszemélyekkel vették fel a kapcsolatot, nem pedig kormányzatokkal, és természetesen nem szolgáltattak megcáfolhatatlan bizonyítékokkal sem beazonosíthatóságukról. Mindennek magyarázatát is megadták,: különösebben nincs konkrét céljuk ittlétükkel. 

Saját szavaikkal: „Néhányan egyfolytában azon vannak, bizonyítékot kell adnunk számotokra ittlétünkről. Ismételten elmondjuk, míg bele nem fáradtok e kijelentés újra és újra meghallgatásába, minket egyáltalán nem érdekel hiszitek-e nekünk vagy sem. Sokkal hatékonyabban tudunk tevékenykedni a háttérben, és közel sem vagyunk annyira naivak, hogy csak azért fedjük fel teljes nyitottsággal önmagunkat, hogy a ti elvárásaitoknak megfeleljünk.” 

Az általuk közölt ismeretek meglehetősen keveset tartalmaznak önmagukról, bolygójukról, kultúrájukról. Habár a szűkös ismeretek egyértelműek, nem ellenőrizhetőek. Az ummiták kapcsolatba léptek számos általuk kiválasztott egyénnel, akiknek részletes technikai ismeretekkel szolgáltak, különböző technológiákkal és forradalmian új eljárásokkal kapcsolatban, melyek messze túlmutatnak a jelenlegi ortodox teóriákon. 

Az ummiták szokásos eljárásuk az információ-közlésre telefonhívások, szabályos postai küldemények voltak. Antonio Ribera elbeszéli miként dolgozott együtt velük, és hogyan sikerült neki azonosítania őket, mint ummitákat: „1967 és 1975 között a madridi csoport tagjai kaptak egy levelet egy férfitól, aki azt állította, ő az ummiták gépírója. Valójában, hirdetést adott fel munka-ügyben egy lapban, mire hamarosan felkereste két magas, szőke, választékosan öltözött férfi. Azt mondták neki, ők dán orvosok, és megkérdezték, vajon vállalná-e tudományos anyag legépelését a szokásos áron. Eleinte minden rendben ment, egészen addig, amíg a következő mondatot nem olvasta: ’Egy Ummo nevű, a Földtől 14.6 fényévre lévő égitestről származunk’ – kiemelte ezt a részt, szembesítette vele az orvosokat és rákérdezett – ők nem bizonytalanodtak el, azonnal beismerték, hogy egyáltalán nem dán orvosok, hanem valójában földönkívüli látogatók. Állításuk igazolásaképpen létrehoztak egy kicsiny, kb. 2.5 cm-es gömböt, melyet egyikük a gépíró előtt elhelyezett a levegőben. A gépíró belenézett, és legnagyobb megdöbbenésére azt a jelenetet látta, amikor előző nap, pontosan ugyanabban az irodában a felesége annak a félelmének adott hangot, hogy az orvosok esetleg kémek.” 

Azonban létezik egy meglehetősen jól dokumentált esemény egy ummita űrhajó leszállásáról, Madrid közelében, 1967. június 1-ről, amiről az ummiták jó néhány nappal korábban értesítettek egy általuk kiválasztott ufókutató csoportot. Az ummiták tevékenysége láthatóan arra irányul, hogy segítséget nyújtsanak tudósoknak olyan előremutató technológiák és elméletek kidolgozásában, melyek a technikai jellegű globális problémák megoldásához nyújthatnak támogatást. 

1973-ban a Földön kialakult nukleáris fenyegetettség miatt az ummiták felszámolták ideiglenes lakhelyüket és elhagyták a Földet. 1980-ban a következő üzenetet küldték Dr. Antonio Riberának, az egyik spanyol ufókutatónak, aki korábban kapcsolatot tartott velük: „30 éve tanulmányozzuk tudományotokat, kultúrátokat, történelmeteket és civilizációtokat. Mindazt az információt, melyet a Földön összegyűjtöttünk egy titánium-kristály adathordozón magunkkal vittük. DEMONSTRÁLTUK számotokra kultúránk és technológiánk parányi szeletét – az átadott információ szűkössége miatt az hatékonyan nem használható fel a mindennapi gyakorlatban. Mindezt azért tettük így, mert szomorúan kellett tapasztalnunk, hogy a tudományotokat elsősorban háborúskodásra és önmagatok elpusztítására használjátok, mely folyamatosan az elsődleges célotok. Úgy viselkedtek mint a gyerekek, akik iszonyatos és veszélyes játékokkal szórakoznak, melyek majd elpusztítanak benneteket. SEMMIT SEM TEHETÜNK! A kozmikus törvény kimondja, minden világnak a saját útját kell járnia, akár túlél, akár elpusztul. A második lehetőséget választottátok. Elpusztítjátok bolygótokat – megsemmisítitek a fajokat, szennyezitek a légkörötöket és a tengereiteket egészen addig, amíg ezek a folyamatok már visszafordíthatatlanokká válnak. Szomorúsággal, de tudomásul vesszük őrült döntésetek, és elfogadjuk, hogy a döntés csakis a tietek. Nem tudunk messzire a jövőtökbe látni, mert viselkedésetek teljességgel meg jósolhatatlan, és vibrál, egyfajta paranoia-közeli állapotban. Mint kozmoszbéli idősebb testvéreitek teljes szívvel figyelemmel kísérjük megváltozásotokat. Ne pusztítsátok el csodálatos kék bolygótokat, e ritka légkörrel rendelkező világot, mely oly csodálatosan lebeg az űrben és nyüzsög rajta az élet. A TI DÖNTÉSETEK.” 

Szerencsére azonban úgy tűnik meggondolták magukat, hiszen a jól ismert jelzést magukon viselő ummita űrhajók azóta is itt-ott feltűnnek bolygónk egén. Az ummiták beszámolnak más földönkívüli fajokról is, melyek rendszeres látogatják bolygónkat. Állításuk szerint ezeket valamelyik csoportot nagyon, valamelyiket kevésbé érdekli a másik csoport. Valamelyik együttműködik a másikkal, valamelyik elkerüli a másikat. Az ummiták szerint Földünk egy nagy megfigyelő és kísérleti terület számos földönkívüli faj számára, akik különböző társadalmi rétegekbe telepedtek le leginkább az Észak-Amerikai kontinensen.

1973-ban a Földön kialakult nukleáris fenyegetettség miatt az ummiták felszámolták ideiglenes lakhelyüket és elhagyták a Földet. Miközben nem tudható pontosan az ummiták segítsége miféle hatást gyakorolt mióta széles körben nyilvánosságra került, bizonyosnak tűnik, a technikai beállítottságú szakemberek és a városlakók tudásában széles körökben innovatív jellegű ismeretek terjednek. Következésképpen levonható, az ummiták legfőbb tevékenysége technikai jellegű információk megosztása, a tudományos kultúra átalakítása, és globális oktatás. 

Az ummiták segíthetnek a globálisan uralkodó tudományos paradigmák megváltoztatásában, környezetbarát technológiák kifejlesztésében és az oktatás megreformálásában. Minden jel szerint valamikor 1950-ben, a kb. 14 fényévre lévő Ummo bolygó lakosait szállító űrhajó landolt a Földön. 15 év óta éltek közöttünk felfedezetlenül, ezalatt létrehozták bázisukat, és akklimatizálódtak az itteni élethez, hogy aztán 1965-ben elkezdjék a kapcsolatfelvételt. Kezdetként nagy körültekintéssel összeállítottak egy húsz főből, többnyire spanyolokból álló listát. Volt köztük színész, rendőrtiszt, amerikai nagykövetségi alkalmazott, mérnök, postatiszt, ügyvéd és a két legismertebb ufókutató, Antonio Ribera és Rafael Farriols. A listán szereplők többsége klubtagsággal is rendelkezett a Fernando Sesma alapító-elnök vezette, Űrbarátok Társasága nevű közösségben. 

Az ummiták listáján e szervezet madridi csoportjának tagjai szerepeltek. 1965 elején az ummiták tehát felvették a kapcsolatot a listájukon szereplő madridi tagokkal, levélben vagy telefonon, megmagyarázták földi ittlétük okát. Egyike a néhány kapcsolattartónak aki nyíltan leírta az eseményeket Enrique Villagrassa mérnök, ő az első telefonhívást 1966. november 28-án kapta. A hívó fél földönkívüliként azonosította önmagát, folyékonyan és intelligensen beszélt, olyasféle hangon, mely egyaránt enyhén idegen akcentusú, és kissé gépies volt, jó két órán át beszélt. Mérnöki dolgokról értekeztek, az idegen nagyfokú tájékozottságot árult el. 

Néhány nappal később a megtárgyalt dolgokat levélben, dokumentumok formájában is megküldte. Sajnos, néhányan az ummiták listáján szereplők közül felfedték érintettségüket. Így került nyilvánosságra, hogy a postai úton kapott levelek általában gépírással készültek, a papírok különleges jelekkel voltak ellátva. Nem tudni pontosan az ügy kipattanása után hány telefonhívás érkezett az ummitáktól, az sem, további személyekkel felvették-e a kapcsolatot. Csak azt tudjuk, hogy azok közül néhányan, akik különösen érdeklődtek a téma iránt, több dokumentumot kaptak.Azonban van egy probléma, mely beárnyékolja a történteket, ez pedig az, hogy igazából alig történt komolyabb kivizsgálás az események pontos felderítése érdekében. Példának okáért, úgy tűnik senki sem készített átfogó, szisztematikus kísérletet annak a módszernek a kiderítésére, milyen szempontok szerint vettek fel embereket a listájukra az ummiták, illetve, miért pont őket. 

Idézet tőlük: 

Amikor szembesültünk bolygótok népességével, elcsodálkoztunk azon, mennyire változatos az emberek bőrszíne. Azt feltételeztük, hogy a bőrüket különböző rituális okokból befestették vagy csupán egyfajta védelmet nyújt a sugárzások ellen. Később azonban felfedeztük, hogy ez nem mesterséges jelenség, hanem természetes; hogy mindenki akinek más a bőrszíne, más nyelvet is beszél egyben. Azonnal arra gondoltunk, hogy sokkal könnyebb lehet beilleszkedni egy etnikai csoportba mint a társadalom egészébe. 

Nézzük most meg, mi volt az első dolog, amivel az ummiták szembesültek amikor kiléptek az űrhajóikból: 

Amikor leszálltunk a Földre, az első dolog amit felfedeztünk egy rakás ürülék volt, melyet repülő állatok vettek körül (bizony, ráadásul emberi. Itt máris szembesülhettek magas szintű kultúránkkal). Amikor közelebb mentünk, az állatok elrepültek. Az alatta lévő papírdarabot visszavittük a rejtekhelyünkre és vizsgálni kezdtük. Furcsa szimbólumok voltak rajta. Az egyikünk szerint valaki rituálisan így fejezte ki egyet nem értését az írott dokumentummal kapcsolatban. Minket azonban jobban érdekelt a benne lévő fotók. Ekkor derült ki számunkra, hogy az itteni humanoidok hogyan öltözködnek. 


Az UMMO bolygó adatai összehasonlítva a Földdel : 

Föld - Ummo 

Egyenlítői sugár : 6378,388 km - 7251,608 km 
Tömeg : 5,979 trillió tonna - 9,360 trillió tonna 
Tengelyforgás : 24,38 óra - 30,92 óra 
Gravitáció : 9.81 m/s2 - 11,88 m/s2 
Szárazföldek és a vizek 
aránya : 29% / 71% - 38% / 62% 
Naptól való távolság : 149.504.000 km - 99.600.000 km 
1 év hossza : 365 nap - 212 nap 

Az IUMMA ( Ummo központi csillagának ) adatai összehasonlítva a Napunkkal: 
Nap - IUMMA 

Tömeg : 1,991×10/33g - 1,48×10/33g 
Hőmérséklet : 5785 K - 4580 K 
Magnitúdó 
( Abszolút fényesség ): 4,73 - 7,4 
Spektrum : G - K 

Az UMMO főként vízből áll, légköre hasonló a földihez. Élővilága színes, de kevésbé olyan változatos, mint a Földön. 

 

A középen látható nagy vízfelület az AUVOA SAOAA 24, melynek felülete 276000 km2. A víz medrét egy őskori meteor ütközése alakította ki. Néhány bolygó hasonló nyomokkal van teletűzdelve. A kör alakú foltok vulkáni maradványok, ezek erősen erodáltak. A vonalak folyókat jelölnek. A térképen látható terület 27%-ban lakott. 

A bolygó másik oldala: 

 

Láthatjuk, hogy a bolygó egyik felén a szárazföldek, a másik felén az óceánok vannak túlnyomó többségben. Ásványkincsekben a titán egy igen gyakori elem. A gravitáció erősebb mint a földön, ha az UMMO-n járnánk, testünket 20%-al nehezebbnek éreznénk. Ha azonban ők járnak a mi bolygónkon, könnyebbnek érzik a mozgást. Míg a Föld sarkai a forgásból eredő centrifugális erő miatt kissé laposak, addig az UMMO sarkai 15 km-el magasabban fekszik mint a bolygó többi tájai. A bolygó hőmérséklete változó, az évszakok váltakozása nem olyan rendhagyó. Egy évszaknak nevezhető időszak nagyjából két és fél hónapnak felel meg. 

Az UMMO-nak nincsenek holdjai. Az éjszakák nagyon sötétek és hidegek, még az egyenlítő mentén is. Az éjszakai hőmérséklet nem igazán megy nulla fok fölé. Az Iumma meglehetősen erős napszelet okoz, de a bolygó magnetoszférája ezt felfogja gyakran erős kölcsönhatás kíséretében, aminek az eredménye az aurora borealis, a sarki fény. Ilyenkor az ummiták gyakran gyönyörködnek az égi látványban. 

A vulkanikus aktivitás helyett itt inkább a metángáz-lövellés a jellemző. Amikor a metán a felszínre tör, meggyullad. Ez a gáz sok helyen nagyobb nyílásokat hoz létre, melyeknek az átlagos hosszúsága 6 és néhány 100 km közötti. Az UMMO bolygóra jellemző néhány földihez hasonló meteorológiai jelenség, amikor egyes sivatagi területeken a szél és a homok a sziklák erózióját okozza. Mivel kontinensei kevésbé tagoltak, az óceán eróziós munkája nem számottevő. A szél gyakran igen erősen fúj, nem kímélve a természet növényvilágát. Ez megmagyarázza, miért építenek az ummiták aerodinamikus külsejű épületeket, és miért laknak a talajfelszín alatt. 

A fák általában magasabbak mint a Földön, gyökerük hihetetlenül erősen rögzül a talajhoz, törzsük nagyon vastag az erős szelek miatt. Amikor az ummiták először jártak a Földön, lenyűgözte őket bolygónk változatossága. A hóval borított hegyek látványa megbabonázta őket. Mivel bolygójuk ökostruktúrája nem olyan változatos, ez megmagyarázza, miért kevesebb a különböző fajok száma náluk. A másik oka ennek a magnetoszféra vastagsága és ezzel együtt az intenzív ultraibolya sugarak elleni védelem. Ez mindig is meggátolta az evolúció során a mutációk kialakulását; lineáris egyedfejlődés volt jellemző, nem történt fajon belüli elágazás. 

- A földi számítógépes vizsgálatok kimutatták, hogy csak a mi galaxisunkban a bolygók igen változatosak. Vannak kis tömegű, de nehéz elemekből álló bolygók, mint például a Mars vagy a Vénusz, de léteznek óriásbolygók is, melyek közül néhány könnyű elemeket tartalmaz. Az élet kialakulását ezenkívül számtalan más tényező is befolyásolja, de leginkább a központi csillaguktól való távolság. Kedvező távolság esetén a bolygón lévő víz lehet folyékony állapotú, mely az élet egyik feltétele (abban az esetben ha a miénkhez hasonló életről gondolkodunk). Amennyiben ez teljesül, az élet akár meg is jelenhet rajta. Az UFO-kutatók szerint az UMMO az egyik ilyen bolygó a sok millió közül. Látható ugyanakkor, így is mekkora eltérés van e két humanoid faj között. 

Az Ummo légkörének összetétele: 18% oxigén, 65% nitrogén, 17% egyéb gázokból áll. Az Ummo központi napjának hőmérséklete mindössze 4500-6100 K, de a bolygó viszonylag közel kering az IUMMA körül. De térjünk vissza a bolygó természeti adottságaihoz : 

Mint ahogy említettük, az UMMO felszíne majdnem ugyanazt a képet mutatja mindenhol: nincsenek változatos hegységek, völgyek, tájak; a természeti környezet nem annyira tagolt. Ez volt az egyik oka annak, hogy a bolygón nem alakultak ki különböző etnikai csoportok, így csupán egy rassz létezik itt és csak egy nyelv - ellentétben velünk. 


Az ummiták anatómiája 

Szaglásuk kiváló. Bőrük érzékeny az infrasugarakra. Ennek nem igazán veszik hasznát, kivéve, hogy hamar megérzik a hőt. Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy az ummiták köztünk is járnak, rádöbbenhetünk, mennyire nehéz álcázni magukat az itteni földi körülményekhez igazodva. Testük másként verejtékezik, mások az alvási szokásaik, mások a testszaguk is. Egy kutya valószínűleg azonnal felismerné őket, mert annak ellenére hogy emberi kinézetük van, mégis más szagot árasztanak. Éppen ezért kénytelenek parfümöket használni, hogy ne bukjanak le, mikor egy egyszerű embert akarnak utánozni. 

Legjellemzőbb különbség köztünk és az ummiták között a serdülőkorban jelentkezik : náluk ekkor mindkét nemnél a hangszálak oly nagymértékű változáson esnek át, hogy innentől kezdve képtelenekké válnak a beszédre. A felnőttek ezért telepatikus úton kommunikálnak. Éppen ezért a Földre küldött csoport tagjait azon kevesek közül választották ki, akik valamilyen mutáció miatt a beszédképességüket nem vesztették el. Másik, de kisebb különbség közöttünk, az ummiták az egészen különlegesen fejlett illatérzékelése, mely képességük oly rendkívüli, hogy saját művészeti ág alakult ki köréje náluk. Megkomponált illatfelhőket eregetnek egymás felé alkalmas eszközökből. Sajnos ezek megtapasztalásából mi szinte semmit sem éreznénk. 


Az ummiták életmódja 

Az ummiták tágas, beépített üregekben élnek, melyek a föld alatt vannak összekötve egymással. Felszíni épületek kizárólag ipari célból készült létesítmények. Korábban említett barátságtalan időjárási körülmények miatt házaik a földbe vannak építve. Ez nem jelenti azt, hogy a házaik el vannak zárva a természetes világosság elől, csupán azt, hogy az épületek nem magasodnak a felszín fölé. Ugyanakkor van néhány kivétel: egyes házak mellé lakótornyokat építettek, így jó idő esetén el lehet ott is tölteni az időt. Ezek a tornyok a korábbii évek sci-fi filmjei díszleteihez hasonlítanak: 

 

A tornyokba liftek vezetnek fel, tetejük nyitható. A belsejében a helyiségek egymásba nyílnak, nincsenek ajtók, hiszen nem zárkóznak el egymástól, sőt, kifejezetten élvezik amikor 20-an felszállhatnak egy űrhajóba és úgy vannak rajta mint konzervdobozban a halak. 

Nézzük, milyen a ház belseje: 

 

A toronyházak belső szerkezete 

A szobák jellegzetes tulajdonsága, hogy bármelyik átalakítható bármilyen funkciójú helyiséggé. Például egy konyhát át lehet alakítani hálószobává vagy fordítva. A konyhába a járólapba egy speciális, lefelé mozgó ajtó van beépítve. Ha valaki le akar ülni enni, akkor ez az ajtó besüllyed a földbe és a személy le tud ülni lábait elhelyezve a nyílásba. Olyan mintha a szemközti oldal lenne az asztal. Mondhatjuk azt is, hogy az UMMO-n a földön eszünk. 

 

A személy lába alatt lesüllyed a padlózat, így le tud ülni a földre. Az üreg asztalt és széket imitál. 

Az ummiták mindnyájan olyan táplálékot esznek, mely minden szükséges tápanyagot tartalmaz. Tehát kissé nyersen fogalmazva: kiváló tápértékű élelmet fogyasztanak szemét kaja helyett. Állításuk szerint hozzájuk legközelebb a japán konyha ízvilága hasonlít. Késre, kanálra, villára és egyéb evőeszközökre nincs szükségük. Táplálkozás előtt kezeiket fertőtlenítik egy speciális kézmosó anyaggal, amely vékony rétegben beborítja kezeiket, így közvetlenül érintkeznek az étellel. Röviden szólva olyan, mintha kesztyűben ennének, amely az evés végén elbomlik. Az olyan ételeket, melyeket vágni kell, erős elektromágneses sugárral oldják meg, amely van olyan erős mint egy éles kés. 

Házaikban nincsenek polcok, mivel nem tartanak fölösleges dolgokat. Napi használati dolgaikat végén a bolygó hulladékátalakító rendszerébe teszik. Nincsenek szemeteseik, mert a szemetet héliummá alakítják át, amely kémiailag semleges és belélegezhető. A házakban nincs WC, mint ahogy a kinti környezetben sem, mivel mindenki fel van szerelve egy kannaszerű eszközzel, amely azonnal átalakítja székletüket héliummá. A hússzerű ételeket nem olajban vagy zsírban, hanem különböző tejtermékekben készítik elő. A tejet különböző emlősökből nyerik. Ruházatuk nagyon egyszerű. Egy kör alakú textília közepén ki van vágva három lyuk a fej és a karok számára. Ebbe belebújnak és az fedi őket. 

 

A standard öltözködés 

A koszos, elhasznált ruhákat megsemmisítik. Nem használnak mosógépet. Ha köves területre kell menniük, talpukat egy olyan anyaggal kenik be, mely megvédi azt. 


Az ummita társadalom 

Az ummiták messzemenően szociális lények. Az ummita társadalom, olyan, mintha egyetlen egy emberből állna. Természetesen ez az erős szociális viselkedés az evolúció hosszú évezredein át alakult ki, mégis úgy tűnik, a társas viselkedés személyiségük legjellemzőbb vonása. 

Mindezek mellett a teljes populáció állandó felügyelet alatt van. Társadalmuk szimbiózisban van technológiájukkal és egy ehhez kapcsolódó számítógép-hálózattal, amely regisztrál minden fontos egyéni és társas aktivitást. 

Kormányukat négy személy irányítja, akiket bizonyos időszakonként választanak. Törvényeik az évek során felhalmozódott szociometrikus kutatásokon alapulnak. Az ummiták társadalmának kialakulásakor a törvényhozók olyan alapszintű pszichoszociális törvényeket definiáltak a számítógépes rendszerbe, melyek alkalmasak arra, hogy egyéni vagy csoportos nézeteltérés esetén eldöntsék a vitát és kezeljék a konfliktusokat. 

A mi bolygónk társadalma viszont elsősorban azért instabil, mert igen nagy a különbség az emberek között. Nagy kulturális eltéréseket találunk régiónként és ezen belül egyénenként. Ezek az etnikai vagy hovatartozási különbségek az UMMO-n nem léteznek. Ott a különbségek csupán az egyén fizikai és mentális képességein alapulnak. Azonban mindez, amit eddig az ummiták életmódjáról láttunk, nem jelenti azt, hogy ideológiájuk kizárólag tudományos pragmatizmuson alapulna. Csupán mindannyian egy dologban hisznek, egy dolgot követnek és egy mentális séma alapján élnek. 

Így egy ummita sem tesz fel kérdéseket a születéssel, idegen civilizációkkal, halállal kapcsolatban, mert minden egyes kérdésre társadalmuk rendelkezik koherens válaszokkal. Történelmük során nem jöttek létre legendák, misztikus történetek, sőt, vallás sem alakult ki. Nem aggódnak megmagyarázhatatlan fizikai és paranormális jelenségek miatt sem. Mindezeket a kérdéseket egyszer s mindenkorra megoldották, mert minden kérdésre találtak választ. Születésüktől kezdve tanulják az Univerzum reprezentatív ismereteit szigorú oktatási és nevelési körülmények között. Tudományos viták nincsenek, mert mindenre van interpretált bizonyítékuk. 

- Ha ennyire tökéletes az életük, akkor azt is kérdezhetnénk, hogy a mennyországban élnek-e? A válasz nem. Nekik is vannak saját problémáik. Az egyik ilyen a szociális deviencia, ami bűnözés formájában manifesztálódik. Ez magába foglalhatja akár a gyilkosságot is. De egy dolgot szögezzünk le: az UMMO bolygón már az bűnözésnek minősül, ha valaki egy kicsit is eltér a standard szociális modelltől! Ha egy bűnelkövetőt nem lehet rehabilitálni szigorú nevelési módszerekkel, akkor minden személyes jogát megvonják. Ekkor az Ummita Kormány a bűnözőt biológiai kísérletek alá vetheti tudományos célokból. Mivel azonban az ummitákat már fiatal korukban a társadalomhoz igazítják, ezért kizárt, hogy viselkedése lázadó jellegű legyen. Az ő ideológiájuk ezért inkább olyan földi eszmerendszerhez hasonlítható, mintha a szocializmust kevernénk a spiritualitással. 

Az általános büntetés végrehajtása különbözik a földitől. Nálunk ugyanis ha valaki súlyos bűnt követ el, akkor börtönbe megy rács mögé, vagy egy sötét cellába. Megvonják tőle a vizuális ingereket és csak az üres tér marad számára. Az UMMO-n épp az ellenkezője történik! Az ummita nem fél a sötétségtől és a félhomálytól; egyrészt mert eleve az éjszakai életmódhoz adaptálódtak, másrészt a sötétben infraréteggel rendelkező bőre világít, amely kiváló érzékelést biztosít számára. Azonban egy üvegcellába zárva messze a társadalomtól nappali világosságban kifejezetten rosszul fogja érezni magát és igen erős stressznek lesz kitéve. 

A férfi és a nő jogait tekintve egyenlő. A korok nem adnak semmiféle privilégiumot, különösen nem a hierarchikus struktúrában, amely nagyon merev. Az a személy, aki valamilyen utasítást ad, csupán egy megválasztott személy, aki kiváló képességeinek köszönheti aktuális pozícióját. A kor itt sem számít. Az viszont törvénybe van foglalva, hogy az Ummita Kormány összetételében nem haladhatja meg a 27%-os női arányt. 

A gyermekeket már korai éveiktől oktatják. A kisgyermekeket elviszik az úgynevezett Docens Centrumokba, melyt úgy hívnak, hogy UNAUO UEE. Itt a nevelők egy adott bioszociális modell alapján részt vesznek a gyermek teljes szociális integrálásában, hogy később az Ummo társadalomnak a tagjai legyenek. Ez afféle könnyítés a társadalomba való beilleszkedéshez. 

A gyermeknevelés ellenőrzött körülmények között zajlik, mentális minták alapján. A gyermeknevelés során elért eredményeket a SANMOOE AIUVAA tárolja, amely egy komplex adatbank és detektálja a nevelés során átlépett tűréshatárokat, mely a gyermekek túlnevelésének küszöbértéke is egyben. A SANMOOE AIUVAA elérhető mintákat biztosít a szülők számára audiovizuális szinten bármilyen korosztály esetében. Ezek a minták személyre szabott nevelési útmutatások. 

A szexuális nevelés sohasem volt tabutéma az Ummón. Ez a nevelési módszer számos olyan aspektust mutat, mely eltér a földitől. A szexualitás biofizikai vonatkozásaiban semmilyen korlátozás nincs. A nők melleiket takarják, a végtagok, a nyak és az ajkak nem erogén zónák, a csóknak sincs jelentősége. Ellentétben a nemi szervek, a mell, a has területe szexuális indikátor. Érdekességképp megjegyezhetjük, hogy az ummiták egyik régimódi büntetési módszere volt, hogy a bűnöst bezárták egy üvegkamrába, megfosztották ruháitól, majd kitették nyilvánosság elé. Ma már ezt a módszert nem alkalmazzák. 

Az egyén a születésétől fogva meghatározhatja, milyen intellektuális képességeket szeretne fejleszteni. Minden személyt többször is értékelnek az életében, különösen a 13-dik életévben ( földi értékekben számolva ), amikor el kell dönteni az orientáció kérdését. Ez az az év, amikor befejeződik a gyermek kamaszkori intellektuális fejlődése, kivéve szexuális fejlődését, amely később alakul ki. Ennél a kornál el kell hagynia szülői fészkét, tagjává kell válnia valamelyik egyetemnek, ahol oktatást fog kapni. Ekkor teljes mértékben megvonják tőle a szülőkkel való kapcsolatot. 

Ez a fajta hozzáállás inkább hasonlít az állatok viselkedéséhez mint az emberéhez. Mi ugyanis rendelkezünk azzal a joggal, hogy gyermekeinkkel akár életünk végéig is tartsuk a kapcsolatot olyan szorosan, ahogyan csak akarjuk. A macskák vagy a kutyák azonban fialás után néhány hétig-hónapig odaadóan gondozzák kicsinyeiket, majd mit sem törődve velük hirtelen elengedik őket. Megállapíthatjuk, hogy az ummiták életmódja inkább hasonlít a test sejtjeire, mint egyénekből álló individuumokra. Számukra a közösséghez való tartozást sokkal szorosabb köteléket jelent, mint például a gyermekeikhez. 

Mint ahogy a leírtakból kiderül, az ummiták társadalma egyenlőségre törekszik, ezért a magánszféra szinte nem is létezik. Minden egyénnek csak annyira van saját célja, mint a test sejtjeinek. Nincsenek privilégiumaik, de ez nem jelenti azt, hogy szolgák lennének. Mondhatnánk azt is, hogy hatékony kommunizmusról van szó. Minden lakó totálisan a társadalom szerkezetébe van integrálva, funkcionális szerepének megfelelően. 

A technológiai kényelem mégis engedélyezett mindenki számára, tehát bőségesen el vannak látva mindennel. A születés viszont nem a gyermekre való vágyon alapul, hanem célja a funkcionális aktivitás. A születéseket számát szabályozzák. Bármelyik egyén csatlakozhat közösségekhez, de előtte át kell esnie két értékelési fázison. Ha a teszt negatív, mert nem felel meg a pszichológiai és genetikai kritériumoknak, a személyiségét tovább kell fejleszteni. Ennek a nagyfokú kontrollnak a másik szerepe, hogy lecseréli a természetes szelekció során kialakult fajt egy biológiailag és mentálisan optimizált fajra. 

Az UMMO bolygó társadalmának a célja egy totális szimbiózis kialakítása az élő egyedek és a technológia között. A mesterséges kiválasztódás miatt a betegségek eltűntek: nincs náluk rák, szívelégtelenség, cukorbetegség és egyéb megbetegedések. Annak ellenére azonban, hogy születésszabályozás áll fenn a bolygón, mindenkinek kötelező gyermeket nemzeni. Ha valaki ezt el akarja kerülni, azt patológiás viselkedésnek könyvelik el. Az egyéneknek akkor kell utódot hozniuk a világra, amikor elérik a szexuálisan kifejlett kort. Erre a 16-dik életévben kerül sor, késni nem lehet vele. Állításuk szerint eddig minden általuk meglátogatott bolygón természetes volt ugyanez a törvény. Azon viszont meglepődtek, hogy a Földön mennyire szabad a gyermeknemzés rendszere. Itt a lakosoknak megvan az a joguk, hogy maguk döntsék el, milyen aktivitásban szeretnének részt venni a társadalmon belül. 

Ugyanakkor az Ummón a management-programoknak az a funkciója, hogy orientálja őket olyan irányba, amely leginkább megfelel pszichoszomatikus profiljuknak, intellektuális és fizikai képességüknek valamint azt is figyelembe veszik, éppen milyen munkaerőre van szükség a bolygón. A bolygót tehát úgy is felfoghatjuk mint egy nagy adminisztrációs központot, ahol betöltetlen állások várnak mindenkire. 

A társadalmat ösztönzik munkavégzésre is. Ha valaki mégis visszautasítaná a neki felkínált munkát, azt szabadon megteheti és kap helyette másikat. Mint említettük, a pénz nem létezik az UMMO-n. A felhalmozásnak sincs értelme, ennek ott praktikus okai is vannak. És senki se látja értelmét annak, hogy visszautasítsa a társadalmuk által felkínált életvitelt. Amennyiben mégis ez történne, ha valaki elfogadhatatlan és értéktelen viselkedést mutatna, az a társadalom számára is értéktelenné válik, és olyan lesz a deviáns személy élete, amely továbbiakban kényelmetlen lesz számára. A semmittevés lehetetlen a bolygón, mert a management-rendszer azonnal bünteti a lusta személyeket. Ez alól a szabály alól nincs kivétel. 

A legfőbb szociális tevékenységek az UMMO bolygón: 

- Különböző szociális feladatok végzése 
- Gyermeknevelés 
- Valamilyen szakma elvégzése 

A harmadik lehetőségbe olyan tevékenységek is beletartoznak mint például a meditáció. Bármilyen közösségi tevékenység végzésekor az egyén kapcsolódik a kollektív lélekhez. Az UMMO-n tehát a szociális struktúrának sajátságos metafizikai aspektusa definiálható. A kollektív psziché átveszi az individuális psziché szerepét. A metafizika szerepe a hétköznapok szuverén része. A meditáció a legfontosabb tevékenységük. 

Az UMMO tehát egy erősen hierarchikusan demokratikus modell. Egyesek különleges bánásmódban részesülnek intellektuális képességeik miatt, ezért az ő céljuk a kormány működtetése. Ez 200 személyt foglal magába. A politikusok különösen magas oktatási képzést kapnak, mely számos ismeretet tartalmaz. Négyen a központi kormány szerepét töltik be, a többi a parlamentben ül. Mandátumuk négy évre szól. Bizonyos esetekben lecserélődhetnek. A rendszerben nincs szavazás, mert az egész az értékelési rendszeren alapul. 

Az újabb kutatásaik szerint az UMMO bolygón a legutóbbi évszázadokban az intellektuális egyensúly átbillent a társadalomtudományok oldalára és megnőtt a művészet szerepe a szociális struktúrában. Ezenkívül újabb törvényeket alkottak a központi számítógépes rendszer számára, amely az egész társadalmi és gazdasági rendszert kezeli. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a bolygón a számítógépek a minden ható urak. Csupán arról van szó, hogy a szabályokat így tudják érvényesíteni. 

A bolygón senki sem szegi meg a törvényt, mivel bármelyikük bármikor kérdezhet viselkedésével kapcsolatban, hogy az megfelel-e a társadalmi elvárásoknak vagy sem. A törvényhozó, bírói és végrehajtó szervek teljesen el vannak különülve. A bíróság fellebbezési lehetőség nélkül ítélkezik az általános rendelkezések szerint. A végrehajtó szervek a jogalkotók törvényei alapján viszik véghez a bíróságok döntéseit. A jogalkotó hatalom a törvényeket mindig a szociális evolúció fejlődésmenetére való tekintettel alkotják meg. 

A rendszer úgy működik mint egy élő szervezet, mivel mindenki tudja, mi az adott feladata, akárcsak a test sejtjei. Ha valamelyik sejt nem a szabályoknak megfelelően viselkedik, akkor kóros működés lép fel. Ugyanilyen kóros működés az ottani szabályoktól eltérő viselkedés is. 

A nemek elkülönülnek férfira és nőre. A nők azonban nem rendelkeznek szűzhártyával. Elméletileg lehetséges lenne az ummita-földi ember nemzése, de ez életképtelen szörnyeket eredményezne, agyunk nagyfokú strukturális eltérései miatt. Ugyanakkor egy ilyen jellegű dolog nem csak elítélendő köreikben, hanem tiltják is etikai normáik. A gyermek precíz oktatást kapnak mielőtt szexualitásuk kialakulna. A szexuálisan érett személyeknek kötelező a közösülés. Ezt megelőzi egy sor teljes körű genetikai és pszichológiai vizsgálat. A férj náluk nem uralkodik a feleség felett, és annak sincs jelentősége, hogy ki a legerősebb vagy ki a leggazdagabb. A közösülés egy kiválasztott pár révén csak akkor történhet meg, ha az elemzések kimutatása a két félt kompatibilisnek találja és a születendő gyermek tökéletes lesz, ellenkező esetben közlik az egyik féllel, hogy keressen más partnert. Minderre azért van szükség, hogy a születés a faj fejlődésének irányába mutasson. 

A természetes szelekció tehát megszűnt az UMMO-n. Azonban amiről most szó van, azoknak vannak elméleti feltételezései. Talán megértjük, hogy minden génekhez kötött kór miért szűnt meg náluk, amely a Földön a szabad populációban jelen van. Mi már felismertük, hogy a géneknek nagy szerepe van a betegségek kialakulásában, és ha ebben az irányba haladunk, hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez, ugyanakkor halálos fegyverként is felhasználhatjuk magunk ellen. 

A pénzt nem tekintik értéknek, mivel a bőséges termelésük eleve meghaladja a keresletet. Az energiakérdés náluk ugyancsak megoldott probléma, mert az energiát antianyagból nyerik. Amikor valamilyen termék legyártása a cél, legyen szó egy űrhajóról vagy bármi másról, nincs szükség a kezek használatára.