Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK

Cikkek

Vélemények a magyarokról és a magyar nyelvről

Amit a magyarság szellemi értékében a világnak adott, messze kimagaslik sok nagy nemzet teljesítményei közül is. Elég ha csak a tudományban és sportban elért eredményekre utalunk. Itt olvasható néhány idézet, hogyan vélekedtek rólunk az elmúlt századokban a világ kiemelkedő szellemiségei.

 
2010.08.15 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0

A nyirkai jóslat ( egy lehetséges értelmezéssel)

Hét táltos találkozott a nyirkai Hany-ban. Két asszonyember, meg öt férfiember. Jó ha ennyien vannak a "Nagy híváshoz". Mert nagy szellemet szándékoztak idézni, a nemzetre zúdult bajhalmaz miatt. Tudni akarták, meddig tart ez a nyomorúság, meg miképpen alakul a jövendő. "Nagy hívás" akkor köll, ha az Ég nem nyilatkozik magától. A táltos asszonyok egyike "utaztatható" volt. Fölmentek tehát a Rókadombra, az elhagyott csordakúthoz, az égés szélére. Áldoztak vízzel UKKÓ-nak, tűzzel GÖNÜZ Istenapánknak. A "látó-halló" táltos asszony nekivetkőzött. A többiek bedörzsölték maszlagbimbóval, hogy ne ostromolják a szúnyogok. Mert nyár volt és alkonyodott. Nyakába kék ékkövet akasztottak. Az áldozó tűz parazsára zöld borókagallyakat raktak. A táltos asszony füstöt lélegzett, a többiek meg rejtőztetőt dunnyogtak. Dobolni, furuglázni nem mertek, a határőrség miatt.

 
2010.07.19 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0

Az Arvisurákról

Az Arvisurák a 24 Hun Törzsszövetség sámánjainak rendszeresen írt és őrzött hagyománya. Először Arvisura-Anyahita, azaz a magyarok Nagyboldogasszonya kezdte el lejegyezni, még az özönvíz előtt, őseink akkori hazájában, az azóta elsüllyedt Ataiszon. A feljegyzések tőle kapták a nevüket, melynek jelentése Igazszólás. Az Arvisurákat agyag, kő vagy aranylapokra vésték rovásírással, melyet szintén ő tanított meg az emberiséggel. Így aztán a hagyomány továbbra sem szűnt meg, mert a bevatott köpontokban kiképzett rovósámánok azóta is folyamatosan megörökítik a hunokkal és rokon törzsekkel kapcsolatos minden fontos eseményt – napjainkban is!
 
2010.07.13 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0

Simon Péter - Ősi magyar nyomok észak-amerikai indián földön

Kamasz korom óta, még mohácsi kisdiákként kezdtek az indiánok komolyan érdekelni. Aztán kb. 10 éven át Dr. Borvendég Deszkáss Sándor, írói nevén Fehér Szarvas (az indiánok között a 30-as években kutató magyar ember) személyes irányítása mellett további értékes ismereteket szereztem róluk. 1965-től, ha vakmerő és kalandos vállalkozás eredményeként is, de végső soron mégis csak a Jóisten kegyelméből, kanadai tartózkodásom során 20 éven át tanulmányozhattam tervezőmérnöki és oktatói munkaköröm hivatalos idején túli időmben az Észak-amerikai indiánok életét.

 
2010.06.26 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 2

Iby Duba 1994-es előadásának részlete a Kozmikus magyarságról

Többen, kik nem magyar anyanyelvűek, de azok is természetesen, akik a két háború között vagy azután kerültek nyugatra, ahol zavartalanul tanulmányozhatták a magyar nyelvet, döbbentek rá arra, hogy milyen régen lakott ez a terület, a hazánk. S tulajdonképpen, abban az évben amikor én ezt azt országot elhagytam, két világraszóló lelet találtatott Magyarországon. Az egyik Rudabányán, egy emberi álkapocs 4 foggal, amelyet a MTI és a Magyar Tudományos Intézet 1967. augusztus. 26. Számában 8 millió évesre becsül.

 
2010.06.06 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0

Emberi feldataink segítői és buktatói

Ami az életünket jócskán meghatározza, az az egyetlen földi életünk során nehezen feldolgozható fóbiák sokasága. Az egész gyermekkorunk egyik legfőbb feladatköre, hogy az általunk, (még születésünk előtt) megválasztott szűkebb családi környezet segítségével, 21 éves korunk előtt belekényszerítsen bennünket a „hozott" fóbiák körébe. Annak alapján választjuk meg szüleinket, testvéreinket, a rokoni környezetet, nevelőinket, továbbá a kontinenst, a népet, az adott történelmi periódust és társadalmi viszontagságokat, a szegény vagy gazdagabb életformát, szomszédainkat, barátaink körét és leendő munkahelyi főnökeinket (még a Földre születésünk előtt), hogy ilyenformán valamennyi fóbiánk megnyilvánulhasson és kellő teret nyerhessen.

 
2010.06.06 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0

A magyarság esélyei és veszélyei

A Statisztikai Hivatal 2008. októberi jelzése szerint Magyarországon immár 3 millióan létminimum alatt élnek. AKI mindeneket tud, az tudhatja csak, hogy feltehetően ez még nem a mélypont, de az bizonyos, hogy aki közülünk ki meri jelenteni, hogy jövőre a helyzet javulni fog, az kegyetlenül becsapja honfitársait. A HELYZET ebben az emberi kultúrkorszakban már nem javulhat. Ma még nem tudhatni, hogy ebben a jelenlegi, egyidejű, nagy meggazdagodási és elszegényedési folyamatban lesz-e elegendő megértés és türelem a mai elnyomók és elnyomottak részéről, de azt tudhatni, hogy a legfontosabb Alapvetést, a Gyökerek legfontosabbikát: a saját magunk lehetséges megismerését és a legszemélyesebb döntéseink Felelősségének felvállalását, azaz: a BELSŐ UTAT mindkét szélsőséges társadalmi réteg elszalasztotta, illetve – a bajok közepette, mint kiút –, ez csak keveseknek fog eszébe ötleni.

 
2010.06.06 | Menüpont: MAGYAROKRÓL MAGYAROKNAK | Hozzászólások: 0